Перейти до вмісту

ЕЛІА

ELIA –  Європейська ліга інститутів мистецтв. Це глобальна європейська мережа, заснована в 1990 році, це динамічна платформа для обміну та розвитку вищої мистецької освіти в усіх мистецьких дисциплінах.

Членами ELIA є мистецькі університети, академії та мистецькі факультети великих університетів. Понад 30 років ELIA сприяє спілкуванню між 280 членами-університетами з 51 країн, серед яких понад 300 000 студентів різних дисциплін.

 Спілкування відбувається шляхом участі у конференціях, онлайн-заходах, інтерактивних навчаннях та спільних проєктах. 

Подія: Відкрита дискусія «На шляху до маніфесту критичної відкритості в мистецьких дослідженнях»
Дата: 17 вересня 2024 року
Місце: онлайн
Час: 17:00 – 18:00 CEST (18:00 – 19:00 за Києвом)

Робоча група з мистецьких досліджень ELIA запрошує вас взяти участь в 1-годинній останній онлайн сесії із серії відкритих дискусій про майбутнє мистецьких досліджень у парадигмі відкритих досліджень.

Онлайн серія відкритих дискусій «На шляху до маніфесту критичної відкритості в мистецьких дослідженнях» досліджує дисциплінарні проблеми та чутливі точки, що виникають навколо регуляторних практик відкритих досліджень, а також те, як вони адекватно чи неадекватно підтримують розмаїття практик у сфері мистецьких досліджень.

Через ці дискусії ELIA прагне сформулювати низку ціннісних позицій і принципів, розмірковуючи про історичні прецеденти авторського права в мистецтві та науці, прискорення розвитку відкритих ідеологій у цифровій культурі та практичне значення цих змін для мистецьких досліджень та їх поширення.

Онлайн сесія 17 вересня 2024 року є останньою у серії відкритих дискусій на Платформі мистецьких досліджень ELIA. Попередні дві відбулися 30 квітня та 28 травня, про що ми повідомляли раніше. Онлайн-сесії є неформальними та дискусійними. Серед іншого вони міркують про напруженість між мистецькими дослідженнями та відкритою наукою, щоб досягти творчих і критичних перспектив. Ця розмова буде продовжена на заході платформи ELIA Artistic Research під час бієнале ELIA 2024 у Мілані.

РЕЄСТРУВАТИСЯ ТУТ

Робоча мова онлайн сесій – англійська.

Міжнародний відділ НАОМА

Подія: Тиждень креативних навичок CSW2024
Дати: з 16 по 20 вересня 2024
Місце: Амстердам або онлайн

Основна програма в Амстердамі та онлайн (18 – 19 вересня)

ЕLIA запрошує вас взяти активну участь у 2-денній кураторській програмі з панельними сесіями, воркшопами, дискусіями, натхненними спікерами, експериментальними навчальними заходами та лабораторіями для тестування мікрокредитів в Амстердамі. В роботі програми зустріч із членами Creative Pact for Skills, що діє на базі SACCORD та можливість попрацювати з кластерами наскрізних навичок, розробленими партнерами проєкту Blueprint, CYANOTYPES.

Також існує можливість участі в основній програмі CSW2024 онлайн. Приєднуйтесь до онлайн-програми, яка пропонує прямі трансляції пленарних засідань, ключових доповідей та прийомів. Спілкуйтеся в режимі реального часу зі світовою спільнотою креативних навичок.

Допоміжна програма в Амстердамі, Роттердамі та онлайн (16, 17 та 20 вересня)

Доповнюючи Основну програму, Допоміжна програма 16, 17 та 20 вересня включає низку заходів, представлених підсекторами та партнерськими організаціями в Амстердамі (та Роттердамі 16 вересня). В плані воркшопи, присвячені компетенціям, необхідним для майбутньої професійної діяльності, суспільним трансформаціям, методологіям навчання та іншому.

Вже зараз можна зареєструватися на заходи допоміжної програми онлайн. Підключайтеся, де б ви не були, і відвідайте сесії про творчі навички для інновацій, про досвід спільного навчання, холістичні підходи та багато іншого.

Робоча мова програми – англійська.

Докладно про програму, розклад, спікерів, партнерів та реєстрацію дізнавайтеся за посиланням: https://creativeskillsweek.eu/

Міжнародний відділ НАОМА

Шановні викладачі та студенти!

В рамках співпраці на платформі ELIA Ніна Арая, помічник ректора Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв, кандидат мистецтвознавства, автор книги «Соціокультурне проектування в мистецтві: Теорія і практика», запрошує вас на свою онлайн-лекцію в рамках тижня Creative Skills Week 2024, що відбудеться з 16 по 20 вересня 2024 року. Ця подія збирає освітян, галузевих експертів, політиків та творчих людей з усього світу, щоб обговорити майбутнє індустрій культурного та креативного сектору (CCSI), а також нові потреби в навичках та перекваліфікації в галузі культури.

Назва лекції: Вчимося через гру
Дата проведення: понеділок, 16 вересня 2024 року
Час: 13:30-14:30 CET (14:30-15:30 за київським часом)
Платформа: Zoom
Посилання для перегляду:
https://us04web.zoom.us/j/75503775208?pwd=fso1jTqgvI6mt3t8Eoakba9tPaO9XT.1
ID зустрічі: 755 0377 5208
Код доступу: 5q55nV

Чого очікувати? У 40-хвилинній лекції Ніна поділиться своїм досвідом роботи над такими проєктами, як Spark!Lab та Арсенал ідей, заглибиться у різноманітні грані креативності та її вирішальну роль в особистому та професійному зростанні. Разом учасники досліджуватимуть, як креативні навички виходять за рамки звичних кордонів, розвиваючи адаптивність, вміння вирішувати проблеми та інноваційне мислення в людей усіх вікових груп. Незалежно від того, чи Ви викладач або студент, цей захід обіцяє розпалити Вашу уяву та надати інструменти для досягнення успіху у світі, що постійно змінюється. Наприкінці лекції, протягом 20 хвилин можна поставити запитання, поспілкуватися з іншими учасниками та дослідити майбутнє креативності.

ОРГАНІЗАТОР: ELIA, Київська муніципальна академія естрадного та циркового мистецтв.

За будь-якими питаннями та додатковою інформацією, будь ласка, звертайтеся до Ніни на електронну пошту: [email protected]

Міжнародний відділ НАОМА