Перейти до вмісту

Викладачі факультету архітектури НАОМА зустрілися з представником Центрального коледжу Сен-Мартенс (СSM) Лондонського університету мистецтв (UAL)

15 грудня 2022 року відбулася робоча зустріч старших викладачів кафедри архітектурного проєктування НАОМА Романа та Дмитра Селюків з архітектором Алексом Уорнок–Смітом, директором програми просторових практик Центрального коледжу Сен–Мартенс (СSM) Лондонського університету мистецтв (UAL). На зустрічі також була присутня проректорка з наукової та творчої роботи Юлія Майстренко–Вакуленко та співробітниці міжнародних відділів обох ЗВО – Наталія Корчина та Зульфія Чинар-Сатимбай.

Це вже друга робоча зустріч архітекторів НАОМА та UAL. Перша ознайомча зустріч відбулася 18 листопада 2022 року. На ній були присутні 8 представників факультету архітектури НАОМА на чолі з деканом та завідувачем кафедри архітектурного проєктування Анатолієм Давидовим та 5 професорів CSM на чолі з директором програми просторових практик СSM Алексом Уорнок–Смітом. Професори UAL були приголомшені обсягом предметів, що вивчаються на факультеті архітектури та рівнем підготовки наших студентів.

На зустрічі 15 грудня 2022 Роман Селюк представив детальний план співробітництва між ЗВО, що зацікавив архітекторів UAL.

По результатах зустрічі викладачі обох ЗВО домовилися про наступні кроки:

  • організувати онлайн презентації курсів факультету архітектури НАОМА та архітектурних факультетів CSM для викладачів та студентів обох ЗВО;
  • організувати спільні зустрічі студентів обох ЗВО;
  • розробити ідеї для спільних короткострокових архітектурних дизайн–проєктів студентів обох ЗВО;
  • розробити ідеї для проведення спільної літньої школи у Великобританії або іншій країні Європи;
  • розробити ідеї для спільного довгострокового архітектурного дизайн–проєкту;
  • провести наступну робочу зустріч 17 січня 2023 року.