Перейти до вмісту

Вийшов 32 випуск фахового видання Збірник наукових праць «Українська академія мистецтва»

Вагомим подарунком до 105-річчя НАОМА стало відновлення фаховості Збірника наукових праць «Українська академія мистецтва», який було включено до Переліку наукових фахових видань України категорії «Б» за галузями науки мистецтвознавство та архітектура (наказ МОН № 894 від 10 жовтня 2022 р.). Не дивлячись на складнощі воєнного часу, колектив НАОМА приклав максимум зусиль для того, щоб 32 випуск фахового видання Збірник наукових праць «Українська академія мистецтва» побачив світ.

В переважній більшості дописувачами цього випуску стали науково-педагогічні працівники та аспіранти НАОМА. Молоді вчені, знані професори, відомі митці та  архітектори  у своїх дослідженнях  підняли цілу низку актуальних питань, зокрема, щодо передумов та еволюції формування поняття спадщини в контексті історичного середовища міста: архітектури університетських кампусів Києва; хаосмотичної природи архітектури деконструктивізму; значення спадкоємності у сфері синтезу мистецтв для цілісності середовища міського центру; деконструкції класичного коміксу; символів-домінант етносу у творчості київських митців; реставрації куфічних дирхем у світлі сучасних досліджень; соціокультурних факторів формування образу людини в мистецтві; сучасної каліграфії в перформативних практиках митців Китаю; властивостей ритму в композиційній структурі художнього простору; особливостей мистецької освіти та ін. Величезний інтерес у цьому випуску викликають також статті, пов’язані із відомими іменами, такими як Микола Стороженко, Іван Мясоєдов, Мей Морріс, Наталія Чмутіна, Ада Рибачук, Володимир Мельніченко та ін.

Головний редактор та редколегія Збірника наукових праць «Українська академія мистецтва» і надалі будуть сприяти розвитку наукових досліджень в НАОМА та працювати над подальшим вдосконаленням наукового видання.

Запрошуємо науковців до публікації своїх досліджень у наступних випусках нашого Збірника наукових праць.