Перейти до вмісту

Онлайн-симпозіум платформи UAx: Artist Research and Beyond

Раді повідомити, що НАОМА стала членом Європейської ліги мистецьких навчальних закладів (ELIA). НАОМА долучилася до глобальної мережі, що об’єднує близько 300 вищих мистецьких навчальних закладів із 52 країн. ELIA активно сприяє формуванню політики вищої мистецької освіти в Європі та за її межами, включаючи такі ініціативи, як Флорентійські принципи.

У 2023–2024 академічному році НАОМА доєдналася до платформи
UAx, що заснована ELIA. Платформу UAx започатковано за фінансової підтримки Благодійного фонду мистецтв та культури імені Магдалени Абаканович (AACCF) у співпраці з ELIA. UAx надає інституційну підтримку українським закладам вищої мистецької освіти та допомагає українським студентам мистецтв, які постраждали від війни, у їхній творчості в складних умовах. Платформа UAx безпосередньо підтримує українських студентів через наставництво та обмін знаннями, а також розбудовує потенціал українських мистецьких ЗВО у співпраці з академіями мистецтв та університетами ЄС та за межами Європейського Союзу.

Запрошуємо всіх зацікавлених представників НАОМА на подію платформи UAx, що відбудеться з 14 листопада по 5 грудня 2023. Реєстрація на подію обов’язкова за посиланням: https://elia-artschools.org/general/custom.asp?page=UAxOnlineSymposiumArtisticResearchandBeyond

Онлайн-симпозіум платформи UAx:

Artist Research and Beyond

Назва: Онлайн-симпозіум платформи UAx: Artist Research and Beyond

Розклад: щовівторка, з 14 листопада по 5 грудня 2023 року

Мова: англійська, частково українська

Місце: онлайн на платформі Zoom

Час: 16:00 EET (київський час)

Кількість годин: 15 годин (еквівалент 0,5 ECTS)

Платформа UAx Європейської ліги мистецьких навчальних закладів (ELIA) з гордістю повідомляє про онлайн-симпозіум Artist Research and Beyond, організований у партнерстві з Академією образотворчих мистецтв у Празі, Львівською національною академією мистецтв, Одеською національною музичною академією імені А. В. Нежданової та Харківським національним університетом мистецтв ім. І. П. Котляревського.

Онлайн-подія триватиме чотири тижні з 14 листопада по 5 грудня 2023 року о 15:00 за центральноєвропейським часом (за празьким часом) / 16:00 за східноєвропейським часом (за київським часом) і складається з чотирьох сесій щовівторка з експертами з різних мистецьких інституцій України, Австрії, Бельгії, Нідерландів, Чехії та Швеції. Кожна сесія, яка триває від 1,5 до 2 годин, складається з тематичних доповідей, після яких відбувається обговорення для обміну досвідом та запитань.

Симпозіум має на меті покращити докторські програми та мистецькі дослідницькі практики в Україні. Він діє як платформа для обміну передовим досвідом щодо важливих аспектів докторських програм, включаючи процеси вступу, розробку навчального плану, докторської супервізії, приклади художніх проектів, підготовку, презентацію, захист, а також міжнародну та міжінституційну співпрацю.

На симпозіумі обговорюватимуться міжнародні практики двох типів докторантури:

  1. Докторські програми, засновані на мистецькій практиці (включаючи мистецькі дослідження), технологічні дослідження, дослідження матеріалів.
  2. Докторські програми, засновані на теорії та теоретичних підходах до мистецтва та художніх досліджень.

Онлайн-симпозіум відкритий для всіх, хто бере участь у докторантурі вищої мистецької освіти в Україні, а саме наукових керівників, адміністраторів, керівників докторських програм та (майбутніх) докторантів.

Щоб взяти участь у цьому онлайн-заході, будь ласка, заповніть форму на головній сторінці подіїтут. Сертифікат можуть отримати лише зареєстровані особи, які відвідають усі чотири сесії.

Програма

Сесія 1 – 14 листопада 2023 р.: Artist Research and Beyond I

  • Відкриття ELIA та AVU.
  • Огляд сучасного стану докторантури з мистецтв в Україні.
  • Теми для обговорення: докторські дослідження на основі мистецьких практик, включаючи мистецькі дослідження, технологічні дослідження та дослідження матеріалів.

Сесія 2 – 21 листопада 2023 р.: Artistic Research and Beyond II

  • Вивчення докторських програм, заснованих на теорії та теоретичних підходах до мистецького дослідження.
  • Теми для обговорення: профілі студентів підготовки до докторантури, процес відбору, приклади навчальних програм і досвід.

Сесія 3 – 28 листопада 2023 р.: Artistic Research and Beyond III

  • Підведення підсумків і повернення до актуальних питань з попередніх сесій.
  • Дослідження третіх шляхів поєднання теорії та практики.
  • Теми для обговорення: практичне дослідження, дослідницька практика, практичне 
дослідження, дослідження за участю та спільне дослідження, змішана методологія, міждисциплінарне дослідження, експериментальні методи.

Сесія 4 – 5 грудня 2023 р.: Інституційні структури для третього циклу: тепер і в майбутньому

  • Можливості міжнародної співпраці, підтримки та обміну між Україною та країнами ЄС.
  • Досліджувані теми: існуючі організації, міжінституційні структури в Україні та за 
кордоном.