Перейти до вмісту

Корупційні ризики у вищій освіті: види та протидія

Корупційні ризики у вищій освіті: види  та протидія

16 вересня 2024 в НАОМА  в онлайн-форматі відбувся  тренінг- семінар «Корупційні ризики у вищій освіті: види та протидія». Захід проходив в рамках серії навчальних семінарів щодо антикорупційної діяльності в НАОМА та з метою роз’яснення здобувачам вищої освіти, науково-педагогічним працівникам, керівникам структурних підрозділів, керівництву   Академії щодо корупційних ризиків в НАОМА та змісту анти-корупційного законодавства України.

В ході  проведення семінару учасники були ознайомленні із можливими корупційними ризиками у ЗВО і обговорили заходи з їх нівелювання. Зокрема, в ході обміну думками були відзначені  такі елементи протидії корупції як прозорість і підзвітність в роботі всіх структурних підрозділів, відповідальність, посилення механізмів контролю, підвищення професійних стандартів, активна участь в протидії здобувачів вищої освіти та залучення їх  до антикорупційних заходів та ін.

Спікером тренінгу – семінару виступила  уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції в НАОМА Череватюк В.Б.

Корупційні ризики