Перейти до вмісту

АНОНС! Запрошуємо На відкриття виставки студентських робіт І-го курсу ФОМІР НАОМА

Запрошуємо

На відкриття виставки студентських робіт Іго курсу факультету образотворчого мистецтва та реставрації Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури Череп в пластичній анатомії“, що відбудеться 37.01.3034 р. о 1F:00 год. у виставковій залі Національного музею медицини України.

Протягом багатьох століть людське тіло було фундаментальним філософським критерієм естетики як в анатомії (медицині), так і в мистецтві. Проте найскладнішим елементом досконалості людського тіла завжди залишається таїна черепа.

На виставці “Череп в пластичній анатомії” представлені роботи студентів І-го курсу факультету образотворчого мистецтва і реставрації НАОМА, датовані 50-х р. ХХ ст. – початком ХХІ ст. Це робити з анатомічного рисунка, живопису та скульптури в яких порушується художній інтерес до вивчення черепа як складної анатомічної конструкції. Важливо зазначити, що всі твори експонуються на виставці вперше і розкривають нову маловідому грань пластичної анатомії.

Також в рамках проєкту буде проведено екскурс-лекцію “Символіка черепа в образотворчому мистецтві, анатомії та антропометрії”, де лектор розповість про символи черепа в мистецтві та ознайомить аудиторію з метафізичними і морфологічними особливостями черепа в галузях анатомії й антропометрії.

*Національний музей медицини України (вул. Богдана Хмельницького, 37). Експонування виставки: з 27.01.-12.02.2024 р.