Перейти до вмісту

4 березня 2024 р. на кафедрі живопису і композиції відкрилась звітна виставка

4 березня 2024 року в рамках багаторічної співпраці НАОМА та Київського державного художнього ліцею імені Т. Г. Шевченка на кафедрі живопису і композиції відкрилась звітна виставка – презентація творів випускників і учнів ліцею та круглий стіл. З вітальним словом виступив ректор, професор Олександр Цугорка, відзначивши провідну роль ліцею як кузні вмотивованих та підготовлених здобувачів вищої мистецької освіти.

Директорка ліцею Олена Авраменко висловила слова подяки за своєчасність проведеного заходу і можливості майбутніх абітурієнтів задати питання щодо вимог до вступної кампанії до НАОМА у 2024 році. Також виступили модератор зустрічі в. о. зав. кафедри живопису і композиції Олесь Соловей, в. о. декана факультету образотворчого мистецтва і реставрації Ігор Мельничук.

Провідна тема круглого столу – «Мистецька освіта в умовах війни», розглядались питання взаємодії навчальних закладів в галузі образотворчого мистецтва та вимоги до фахової підготовки абітурієнтів НАОМА. Під час обговорення було наголошено на високому рівні представлених творів, академічній ґрунтовності, адаптивному поєднанні у освітньому процесі ліцею навчання за офлайн та онлайн формами.

У школярів і викладачів була низка питань щодо вступних іспитів, на які були надані вичерпні відповіді.

В ході дискусії виступали: директорка ліцею О. Авраменко, завучка К. Зикунова, викладачі Т. Давидова, Ю. Гончаренко, І. Спорнікова, О. Зикунов, а також провідні науково-педагогічні працівники кафедри живопису і композиції : А. Яланський, В. Баринова-Кулеба, М. Гуйда, І. Мельничук, О.Соловей, С. Григор’єв. Під час зустрічі робився наголос на важливості проведення взаємних виставок, які демонструють високий ступінь підготовки і майстерність учнів художнього ліцею та академічний професіоналізм семестрових завдань студентів НАОМА.

Куратори експозиції: викладач А. Месюр, ст. викладач С. Григор’єв, завучка ліцею К. Зикунова.