Перейти до вмісту

20.11.2023 у виставкових залах НАОМА відбудеться відкриття колективної виставки “Мистецтво літографії. Київ–2023”

20 листопада 2023 року у виставкових залах Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури відбудеться відкриття колективної виставки “Мистецтво літографії. Київ–2023”. До експозиції виставки увійдуть літографії сучасних київських митців, роботи майстрів естампу 1970–1990-х років та класичні твори з фонду Кафедри графічних мистецтв НАОМА.

Хронологічний діапазон представлених творів охоплює близько семи десятиліть безперервної творчої практики у обраній техніці. Виставка репрезентує літографії представників двох київських графічних осередків, сформованих на базі Київського державного художнього інституту (НАОМА) та Видавничо-поліграфічного інституту НТУУ КПІ, а також роботи київських митців, що працюють у приватній майстерні Lithography30, та художників, що практикують літографію за кордоном, але підтримують творчі зв’язки з київським мистецьким середовищем.

Виставка “Мистецтво літографії. Київ–2023” пропонує широкому колу глядачів можливість познайомитись із тематичним та стильовим розмаїттям літографських естампів київських художників 1950–2020-х років. На меті — унаочнити певну спадкоємність в межах київської графічної школи, дослідити генезу повторюваних прийомів, простежити за стильовою еволюцією та зміною творчих парадигм, виявити динаміку трансформації композиційних структур та продемонструвати оригінальні знахідки у кожному представленому творі.

Студентам графічних спеціальностей та поціновувачам друкованої графіки буде корисно дослідити специфічні способи виконання зображення та друку літографії, характерні для різних часових періодів та різних творчих осередків.

Запрошуємо!

Відкриття виставки: 20 листопада, 16:00
Виставкові зали НАОМА: Київ, Вознесенський узвіз, 20

Виставка працює до 1 грудня 2023.
Розклад роботи: понеділок-субота, 10:00-18:00
Вхід вільний

~~~
Учасники виставки: Володимир Радько, Володимир Іванов-Ахметов, Галина Галинська, Володимир Любий, Юрій Пшеничний, Катерина Корнійчук, Антон Якутович, Адам Крвавич, Оксана Стратійчук, Катерина Свіргуненко, Михайло Завальний, Ольга Сабко, Аліса Гоц, Ніна Савенко, Тарас Коблюк, Сергій Гулєвич, Дмитро Гриценко, Ярослава Присяжна, Ірина Гайдаєнко, Ірина Гвоздик, Тарас Ковач, Сергій Сабакар, Едуард Манук, Роман Павелко, Катерина Попович, Володимир Чорний.

Твори з архівів НАОМА: О. Галчанський, О. Штанко, О. Калачиков, М. Андрійчук, Юрій Рубашов, Г. Варкач, В. Калуга та інші (список оновлюється)

~~~
Організація заходу та супровідні тексти:  Катерина Попович (мистецтвознавець, доктор філософії, НАОМА) та Іванна Стратійчук (Atelier36)