Перейти до вмісту

Серія онлайн-сесій, присвячених майбутньому мистецьких досліджень в рамках Платформи мистецьких досліджень ELIA

АНОНС!

Шановні колеги,

В рамках членства НАОМА у міжнародній спільноті мистецьких ЗВО ELIA, наша академія отримала запрошення від координаторів платформи UAx ELIA приєднатися до серії з трьох одногодинних дискусійних онлайн-сесій, присвячених майбутньому мистецьких досліджень, які відбудуться в рамках Платформи мистецьких досліджень ELIA. Ви можете зареєструватися тут.

Онлайн-зустрічі будуть присвячені дисциплінарним практикам відкритих досліджень і тому, як вони підтримують широкий спектр мистецьких практик. Через ці дискусії ELIA прагне сформулювати набір принципів та цінностей, що базуються на основі аналізу історичних прецедентів авторського права в мистецтві та науці, розвитку відкритих ідеологій у цифровій культурі та практичних наслідків цих змін для мистецьких досліджень та їх поширення.

Неформальні засідання у форматі дискусій відображатимуть напругу між мистецькими дослідженнями та відкритою наукою, що дозволить розробити творчі та критичні перспективи. Розмова про відкриті дослідження буде продовжена у форматі офлайн-зустрічі в рамках платформи ELIA Artistic Research на бієнале ELIA 2024 у Мілані.

Перша онлайн-сесія “Авторське право” відбудеться у п’ятницю, 30 квітня 2024 року з 18:00 до 19:00 за Києвом. Ця дискусія буде присвячена історичним прецедентам авторського права в мистецтві та науці та його взаємозв’язку з цифровою культурою.

Наша друга онлайн-сесія “Відкритість” відбудеться у вівторок, 28 травня 2024 року з 18:00 до 19:00 за Києвом. Більш детальна інформація про цю сесію з’явиться згодом.

Наша заключна онлайн-сесія “Мистецькі дослідження” відбудеться у вівторок, 17 вересня 2024 року з 18:00 до 19:00 за Києвом. Більш детальна інформація про цю сесію з’явиться згодом.

Мова онлайн-сесій англійська.

Будемо раді бачити вас на сесіях!

Міжнародний відділ