Перейти до вмісту

Перший Турнір з академічного рисунку в Маріупольській філії НАОМА

Раді повідомити, що Перший Турнір з академічного рисунку в Маріупольській філії НАОМА завершився.
24 березня у третьому (фінальному) етапі творчих змагань відбувся поєдинок найвправніших майстрів малюнку з числа першокурсниць спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація». Фіналістки мали за допомогою графітного олівця на папері формату А-2 виконати тоновий рисунок складного натюрморту із гіпсовою маскою Іоанна Хрестителя протягом 6 астрономічних годин. Фіналістки намагалися продемонструвати свої здібності і здатність до вирішення складної спеціалізованої задачі, а журі у складі Сергія Баранника, Олександра Бондаренка, Людмили Массальської та Даніїла Немировського оцінювало роботи, враховуючи здатність до вдалого композиційного рішення у форматі аркушу, вміння відобразити об’ємну форму і просторові плани зображуваної композиції, відтворити пропорції і пластику об’єктів.
Найбільш вправною у графічній техніці академічного рисунку виявилась Валерія Самусєнко, яка і стала переможницею Турніру з результатом 110 балів (з 120 можливих). Лише 5 балів програла лідеру Марія Заворітня (105 балів), яка стала срібним призером змагань, бронза дісталася Ярославі П’яних (88 балів). Фіналістів нагородили грамотами та цінними подарунками.
За сприяння розвитку творчої індивідуальності студентів Маріупольської філії НАОМА і участь в роботі журі Турніру з академічного рисунку подяки від керівництва Маріупольської філії НАОМА отримали члени Маріупольської організації НСХУ Сергій Баранник і Олександр Бондаренко.
Бажаємо кожному учаснику турніру творчого зростання!!! До нових змагань!