Перейти до вмісту

Незламні квіти. Мистецтво воєнного часу

Навіть коли в оселю стукає смерть, весна розкриває свої обійми. У ній незмінне нагадування про те, що є інше життя – мирне, розмірене. Весна таїть у собі неймовірну силу, енергію, здатну провести нас крізь пекло на землі.

З 30 травня по 9 червня 2023 року у художній галереї «Митець» проходила виставка ботанічного мистецтва воєнного часу «Незламні квіти».

Співробітниця бібліотеки НАОМА Черкашина Ольга Володимирівна відвідала цю чудову виставку. Ольга Володимирівна поспілкувалась з одною з кураторів проекту Наталією Купчик. Почесне журі виставки очолювала Billy Showell, сучасна ботанічна художниця з Великобританії, авторка книжок з ботанічного живопису.

Проект «Незламні квіти» було створено у дні повномасштабної війни – під час бомбардувань, при звуках тривожних сирен, без світла і тепла. Природа, єдиний незмінний наставник художника, стає джерелом надії, приходить на зміну хаосу та беззаконню війни.

З надією на мир, Перемогу, відродження краси і духовності, бібліотека НАОМА вдячна кураторам виставки – Наталії Купчик та Дельнарі Ель за отриманий нашою співробітницею  в подарунок Каталог, який ми  представляємо увазі наших читачів.

З повагою, бібліотека НАОМА.