Перейти до вмісту

Нові надходження до бібліотеки НАОМА

929.6 (=161.2) (075.8)
Н56

Нестеренко П.В. Здобутки української геральдики доби Незалежності: навчальний посібник. Київ : Міжрегіональна Академія управління персоналом, 2024. 292 с. Кольор. вкл.

Серед списку з 62 спеціальних історичних дисциплін важливе місце належить геральдиці. Ця дисципліна стала невід’ємною частиною європейської та світової культури.

В умовах відновлення історичної пам’яті України важливу роль відіграє геральдика. Яку можна поділити на  державну, територіальну, міську, приватну, церковну, корпоративну.

Геральдика допомагає реконструювати частково збережені документи, проілюструвати важливі періоди української державності, зрозуміти особливості історичних процесів.

Основна мета посібника – розкрити замовчуваний в недалекому минулому, накопичений протягом століть багатий геральдичний матеріал, ознайомити читача з історією виникнення й розвитку геральдики, ознайомити з законами складання та використання гербів   та розвитком цього мистецтва на теренах України.

Навчальний посібник призначений для студентів та викладачів художніх і художньо-педагогічних закладів вищої освіти, аспірантів, художників-оформлювачів, живописців і графіків, дизайнерів, архітекторів, а також для культурологів та істориків мистецтва.

З повагою
бібліотека НАОМА.