Перейти до вмісту

Відбулося відкриття виставки AIR_Frankfurt x Ukraine

16.09.2022 року у художній  галереї Basis Франкфурта-на-Майні (Німеччина) відбулося відкриття виставки AIR_Frankfurt x Ukraine, в якій свої роботи представили  двоє українських мистців  Даніїл Неміровський  та Олександр Сіроус.

Художня виставка стала підсумком кількамісячної міжнародної мистецької резиденції, яка проводилась за підтримки  Українського інституту та Goethe-Institut Ukraineа. Данііл Немировський, який  виборов право представляти українську мистецьку спільноту на міжнародній резиденції, і став одним з двох стипендіатів програми, є викладачем Маріупольської філії НАОМА. Протягом останніх двох років він успішно поєднує викладацьку та мистецьку діяльність. На його рахунку участь у  п’яти міжнародних проєктах мистецького спрямування. Враження останніх місяців – перебування в окупованому Маріуполі, складний шлях на підконтрольну Україні територію, реалії воєнного часу – позначилися на тематиці його робіт.

На виставці представлено 19  різножанрових робіт Данііла Немировського у різних техніках, які були створені за останні 2,5 місяці під час перебування на резиденції “Basis” у Франкфурті на  Майні.  В  пейзажах України і Німеччини, портретах, натюрмортах, представлених в експозиції художніми засобами відображено роздуми автора про співвідношення конструктивного та деструктивного в сучасному світі, творення і руйнації, формування та відмирання зв`язків між людьми, речами, роздуми щодо розбудови та становлення  української національної ідентичності.

AIR_Frankfurt x Ukraine exhibition