Перейти до вмісту

МИСЛИТИ МОВОЮ ДОВКІЛЛЯ

В просторі галереї Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури  CENTER  ректор Олександр Цугорка відкрив виставку «Мислити мовою довкілля», де представлені напрацювання творчого дослідження природного середовища учасниками курсу сучасного мистецтва «Школа лендарту».

З 15 червня по 6 липня 2024 року студенти Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, а також митці з Києва, Львова, Івано-Франківська, Луцька та Дніпра художньо взаємодіяли з природним середовищем освітньо-мистецького центру НАОМА Сошенко 33.

Впродовж місяця 35 учасників курсу прослухали цикл лекцій про лендарт та відвідали практичні заняття, де дізналися про різні способи творчого діалогу з ландшафтом, визначили чим вирізняється вітчизняне мистецтво довкілля від закордонного аналогу, як лендарт представлено у творчості сучасних митців України та в який спосіб мистецтво довкілля реалізується в умовах війни.

Творче занурення учасниками курсу в історичне підґрунтя освітньо-мистецького центру НАОМА Сошенко 33, у його рослинний і матеріальний світ, знайшло відображення у представлених в просторі галереї CENTER природних артоб’єктах, фото та відеодокументації, в яких учасники намагалися знайти відповіді на злободенні питання та висвітлити результати пошуку мовою довкілля.

Експозиційні органічні твори з посеред документальних робіт змінюватимуться в часі тривання виставки, а деякі проіснували лише кілька годин, демонструючи відвідувачам унікальні властивості природних структур навколишнього середовища.

Під час відкриття виставки ректор  Олександр Цугорка, декан факультету образотворчого мистецтва та реставрації Ігор Мельничук, в.о. проректора з наукової роботи Олена Кашшай та кураторка курсу, аспірантка ФТіМ НАОМА, Наталія Лісова, урочисто вручили усім учасникам сертифікати про успішне проходження курсу сучасного мистецтва творчої взаємодії з довкіллям «Школа лендарту».

Виставка триватиме до 31 липня включно.
Час роботи галереї CENTER: 12:00 – 18:00.