Перейти до вмісту

16 травня 2024 року в Актовій залі НАОМА ректор Олександр Цугорка відкрив виставку в межах проєкту “ARTA AND ART: ПОЄДНАННЯ МИСТЕЦТВА ТА ПАТРІОТИЗМУ”

16 травня 2024 року в Актовій залі Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури відбулась значима культурно-мистецька подія. Ректор Олександр Цугорка відкрив виставку в межах проєкту “ARTA AND ART: ПОЄДНАННЯ МИСТЕЦТВА ТА ПАТРІОТИЗМУ”.
Ініціаторами і організаторами мистецького проєкту ARTA & ART спільно виступили Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури і Благодійний фонд «Захисту постраждалих від війни».
Студенти, викладачі, випускники Академії та українські митці, які доєднались до проєкту, створили мистецькі арт-об’єкти на основі матеріалів, які надали захисники з Благодійного фонду «Захисту постраждалих від війни» (гільзи від снарядів, ящики з-під БК та інші матеріали).
Спільна ініціатива спрямована на допомогу для 4-ї Бригади НГУ “Рубіж” у придбанні ударного БпЛА «Кажан Е620», який значно підвищить можливості наших воїнів у захисті нашої країни.
На відкритті виставки були присутні організатори, партнери, почесні гості – в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, заступник Міністра з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко, генеральний директор Національного музею «Київська картинна галерея» Юрій Вакуленко; співорганізатори проєкту – засновник Благодійного фонду «Захисту постраждалих від війни», майстер-сержант бригади Андрій Антонюк, керівник служби безпеки фонду Ігор Гладун, т.в.о. директора київської філії фонду Алла Лопирьова, керівник з культурно-громадських відносин, проєктів та комунікацій фонду, солдат бригади Михайло Мельник, голова волонтерського координаційного центру фонду Аштауі Наталія (координатор проєкту); від військової частини 3018 – начальник служби безпілотних систем майор Руслан Гуртавцов, помічник начальника відділу цивільно військового співробітництва лейтенант Максим Проскуров.
Студенти і викладачі НАОМА, які взяли участь у створенні арт-обʼєктів, були відзначені Подяками Благодійного фонду «Захисту постраждалих від війни».

Виставка триватиме до 23 травня 2024 року.
Вознесенський узвіз, 20, Актова зала НАОМА

Організатори події:

Національна Академія образотворчого мистецтва і архітектури https://naoma.edu.ua/

Благодійний фонд “Захисту постраждалих від війни”
https://protection-ukrainians.com.ua/uk/artanart/
https://www.facebook.com/people/Charity-Foundation-for-the-Protection-of-Victims-of-War/100092338214175/

rbt