Перейти до вмісту

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Напередодні Дня української писемності та мови 25 жовтня 2024 року об 11:00  усі шанувальники та знавці української мови зможуть долучитися до найбільшого україномовного флешмобу — всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Радіодиктант 2024 року стане символічним, адже відбудеться вже 25-й раз і буде присвячений 100-річчю Українського радіо.

В інтерв’ю Українському радіо авторка тексту цьогорічного радіодиктанту письменниця Оксана Забужко зазначила, що тема – це подарунок до ювілею Українського радіо і буде вона “дуже симпатична”. Деталі тексту тримаються в таємниці.

Читатиме текст радіодиктанту письменник, музикант, військовий Павло Вишебаба. Митець сумлінно готується до події й працює над вимовою.

Щороку диктант розширює межі — у ньому беруть участь люди різного віку і найрізноманітніших професій, які долучаються на знак поваги до української мови.

Запрошуємо студентів, викладачів, працівників НАОМА долучитися до  всеукраїнського радіодиктанту національної єдності    25 жовтня 2024 року. Транслюватися радіодиктант буде об 11:00 на всіх платформах Суспільного — телебаченні, радіо та диджиталі:

  • на хвилях Українського радіо та Радіо культура;
  • наживо в ефірі телеканалу та на сайті Суспільне культура;
  • на YouTube-каналі Українського радіо;
  • на Facebook-сторінках Суспільного.

Писати радіодиктант ви можете у будь-якому безпечному місці зокрема у читальній залі бібліотеки НАОМА.

З повагою
бібліотека НАОМА.