Перейти до вмісту

Угода про співпрацю зі славетною «Accademia Albertina di Belle Arti di Torino»

Дорогі друзі,
з радістю повідомляю, що Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури уклала 3-х сторонню Угоду про співпрацю зі славетною «Accademia Albertina di Belle Arti di Torino»
https://www.albertina.academy/
https://www.facebook.com/accademiaalbertina/
та галереєю «PORTAL 11 ART».

«Accademia Albertina di Belle Arti di Torino» бере свій початок з XVII століття від відомого в той час у Турині «Університету живописців, скульпторів та архітекторів», який у 1652 році реорганізувався у «Компанію Святого Луки», а 1678 році отримав статус Академії живописців, скульпторів та архітекторів за моделлю Королівської Академії у Парижі.

Ця угода започатковує перспективну програму освітньо-культурного співробітництва НАОМА з «Accademia Albertina di Belle Arti di Torino» та іншими мистецькими закладами Італії.
Для студентів НАОМА відкривається дивовижна можливість отримати курс мистецької освіти у Туринській Академії, а для італійських колег, познайомитися з унікальною українською мистецькою школою в стінах НАОМА.

Заплановано й взаємний обмін викладачами. Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури вітатиме італійських професорів в якості викладачів, а українські викладачі НАОМА вчитимуть студентів у Турині.

Щиро вітаю всіх нас з цією знаменною подією! Ця угода є офіційним визнанням цінності, успішності та ефективності мистецької освіти НАОМА та української мистецької школи загалом.

Вірю, що ми разом з італійськими колегами напишемо нову яскраву сторінку в історії обох Академій.

Щиро ваш,
ректор НАОМА
Олександр Цугорка