Перейти до вмісту

Сьогодні День народження у професора НАОМА, Людмили Семенівни Міляєвої

«Но яко достоин дЂлатель своєя заплаты,
не щадяще здравія никоєя утраты…»

Герасим Смотрицький
«Зри сія знаменія княжате славного…»
1581р.

Як казав цар Соломон : «Мудрість свій дім збудувала, сім стовпі́в своїх ви́тесала…. і кличе вона на висо́тах міськи́х:… Дай мудрому — й він помудріє іще, навчи праведного — і прибі́льшить він мудрости!».

Днесь маємо честь вітати з Уродинами дивовижну людину, людину мудрість, досвід, яскравий талант науковця та зрештою любов до мистецтва та його історії, любов до Академії та студентів, зробили живою легендою українського мистецтвознавства – професора НАОМА, Людмилу Семенівну Міляєву.

Стовпами мудрості, на яких звела свій «дім» Людмила Семенівна, стали не лише перелічені її заслуги, якості та чесноти, але й ні з чим не зрівняна відданість професії. Чи навіть кільком професіям, окреслених одним великим покли́канням.

Адже це й професія музейника, яка, за словами самої Людмили Семенівни вимагає наявності «гену музейника», це і вчений-мистецтвознавець, чий внесок у вітчизняну науку є безпрецедентним, це і видатний викладач. В усіх випадках можна сміливо сказати, що з «великої літери»!

Сотні колишніх студентів та аспірантів – учнів Людмили Семенівни стали успішними спеціалістами, так само відданими обраній професії, а йдеться насправді про більшість провідних мистецтвознавців та музейників України.

Жоден аркуш паперу не вмістив би підписи бажаючих приєднатися до цього привітання, тому від імені всіх хочемо привітати Вас, дорога Людмило Семенівно, і, звісно, бажаючи міцного здоров’я та творчого натхнення, хочемо побажати навчити ще не один випуск мистецтвознавців та  підготувати до захисту дисертацій багатьох Ваших учнів.

Запевняємо що робитимемо все  залежне аби Академія завжди тримала встановлену Вами високу планку освіти та науки.

 

З Днем народження, дорога Людмило Семенівно !
Многая, благая літа !

З любов’ю,
Колектив НАОМА.