Перейти до вмісту

106-а річниця з дня заснування Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури

Шановна академічна спільното, студенти, аспіранти
та всі, хто сьогодні з нами!

Прийміть щирі вітання з нагоди непересічної події – 106-ї річниці з дня заснування провідного мистецького закладу вищої освіти України – Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

Така поважна дата є знаком надійності, стабільності, творчого мистецького пошуку, невтомності й успіху на шляху формування митців, котрі примножуватимуть наші культурні цінності.

Академія була заснована 106 років тому – 1917 року – і за ці роки пройшла славетний шлях, підготувавши плеяду знаних художників, дизайнерів, скульпторів, архітекторів, мистецтвознавців, які зробили величезний внесок у розвиток і розбудову сучасного українського мистецтва, української культури.

Наш колектив завжди вирізнявся професійністю, згуртованістю, шанобливим ставленням до традицій, прагненням до пошуку нових шляхів розвитку, нестримним бажанням рухатись вперед до амбітних цілей.

Безсумнівною у цьому поступі є роль потужного колективу Академії, до якого входять академіки і члени-кореспонденти Національної академії мистецтв України, народні і заслужені художники, архітектори України, заслужені діячі мистецтв, працівники культури та освіти, науки і техніки України, лауреати державних премій і нагород, шановані професори, доценти, старші викладачі і викладачі Академії.

Із щирою подякою згадуємо всіх, хто брав і бере участь у розбудові нашої Alma Mater – співробітників, викладачів, студентів, випускників різних років.

Дякую за те, що у важкий час жоден з вас не полишив своїх обов’язків і став прикладом стійкості й відданості мистецькій справі та Академії.

Мистецька школа НАОМА є особливою цінністю для нашої держави та без перебільшення – національним культурним надбанням!

У ці дні ми всі подячною Молитвою згадуємо наших мужніх воїнів Збройних сил України. Усіх, хто мужньо боронить нашу рідну Україну.

Ми обов’язково вистоїмо! Гідно пройдемо крізь грізні виклики сьогодення!

Щиро та сердечно вітаю всіх зі 106-ю річницею НАОМА!

Бажаю найскорішої перемоги і миру рідній українській землі та подальшого зростання нашій Alma Mater!

З повагою
ректор НАОМА Олександр Цугорка