Перейти до вмісту

Радіодиктант національної єдності 9 листопада 2021 року

Шановні колеги!
Запрошуємо вас приєднатися до написання радіодиктанту національної єдності.
Він відбудеться у вівторок, 9 листопада в День української писемності та мови, з 10 до 11 години, саме диктування буде з 10.30 до 11:00.
З дозволу керівництва пари почнуться об 11:00.
Єднаймося та пишаймося нашою мовою!

Автором тексту та читцем цьогорічного радіодиктанту буде письменник Юрій Андрухович.

Час для надсилання готового тексту — астрономічна доба.
Текст диктанту оприлюднять на сайті «Українського радіо» 11 листопада об 11:00.

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн.

Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада.

Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку [email protected].
Після оприлюднення диктанту електронні листи не прийматимуть.

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проекту. Результати оголосять упродовж 1–2 місяців, залежно від кількості отриманих листів.

Радіодиктант національної єдності транслюватимуть на загальнонаціональному телеканалі «UA: Перший», регіональних суспільних мовниках, ютуб-каналі «UA: Перший» та на фейсбук-сторінках Суспільного мовлення, телеканалу «UA: Перший» і регіональних філій Суспільного. Традиційно радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях «Українського радіо» та радіо «Культура».