Перейти до вмісту

Весняний воркшоп на базі Штутгартського Університету Прикладних Наук (Німеччина) в рамках проєкту «Re:life Ukraine» 04-08 березня 2024 р.

Весняний воркшоп на базі Штутгартського Університету Прикладних Наук (Німеччина) в рамках проєкту «Re:life Ukraine» 04-08 березня 2024 р.

Засновниця та координаторка проєкту «Re:life Ukraine» – Євгенія Мур.

Від НАОМА брали участь студенти 2-го курсу: Рябцева Поліна, Родрігес Гомес Христина, Тараненко Єлизавета, Горбачова Дар’я; 3-го курсу: Савицька Єлизавета, Бахмач Вікторія, Лаврук Олександра, Федун Софія; 4-го курсу: Коновал Анастасія, Істомінова Дар’я, Лющенко Вікторія, Мецґер Марина; аспірантка 3-го року навчання кафедри теорії історії та синтезу мистецтв Токар Марія; старша викладачка кафедри архітектурного проєктування Олійник Ганна Іванівна; професорка кафедри архітектурного проєктування Олійник Олена Павлівна. В Штутгарті доєдналася випускниця НАОМА 2022 р., архітекторка Саржинська Олександра.

Українські та німецькі студенти-архітектори й студенти-інженери працювали разом над проєктом поселення для ВПО з м. Бахмуту на території ТГ с. Требухів Броварського р-ну Київської обл. Разом розраховували і вишукували оптимальні містобудівні, об’ємні, економічні та стратегічні рішення для невеликої громади, що змушена вирішувати проблеми освоєння нового місця для переселення.

В результаті тижневої роботи були напрацьовані інженерні рекомендації та архітектурні рішення, які будуть впроваджені в подальшу роботу над проєктом. Також була організована онлайн-конференція, в якій взяли участь студенти та викладачі архітектурного факультету НАОМА.