Перейти до вмісту

Студенти НАОМА взяли участь в програмі Літньої школи Факультету архітектури Вроцлавської Політехніки

Вперше в історії НАОМА студенти архітектурного факультету 3-5 курсів прийняли участь в програмі Літньої школи Факультету архітектури Вроцлавської Політехніки, яка проходить протягом липня в Польщі. Завдяки ініціативі доктора архітектури, доцента кафедри архітектурного проектування НАОМА Олійник О.П., вдалося організувати стажування студентів – бакалаврів та магістрів, чиї заявки на участь були відібрані спільною комісією під керівництвом заступника декана арх.. факультету Вроцлавської політехніки проф.. Joanna Jabłońska, співробітниці міжнародного відділу ВП Karolina Jóźwiak та викладачів кафедри архітектури.

До участі в онлайн-курсах було відібрано 15 студентів, а на виїзну практику з 25 до 29 липня до Вроцлава поїхали 8 найкращих, а саме: студенти-магістри 6 курсу Ольга Букіна, Олена Вертай, Тетяна Курганська та Зоряна Опанасенко; студенти-бакалаври 4 курсу Анастасія Дояр, Софія Дворнікова, Вероніка Пінчук, Віра Тищенко

Учасники запрошені на один тиждень очних занять з 25 по 29 липня 2022 року, щоб вивчити та дослідити Вроцлав і Польщу. Участь в курсах безкоштовна, більше того – учасники виїзних курсів отримають стипендію, яка покриває приїзд до Вроцлава і всі інші витрати. 

Студентки приймають участь в таких курсах: Адаптація історичних інтер’єрів під нові функції з елементами фотограмметрії та дизайнерського мислення; Проектування будівельних конструкцій; Студія інноваційного дизайну: формування громадської архітектури з ландшафтом в забудованому середовищі; Реновація міжбудинкового простору. Студенти працюють в навчальних лабораторіях, оснащених найсучаснішим обладнанням, під керівництвом професорів Вроцлавської Політехніки.

Так, в курсі Проектування будівельних конструкцій завданням було створити ідею некласичної конструкції шляхом деформації, але на основі стійкості. 

 

За результатами роботи будуть складені звіти і підписано угоду про співпрацю. Планується також друк ряду статей, наукової монографії і продовження досліджень в магістерських дипломних роботах.  Слава Україні!