Перейти до вмісту

Академія гостинно приймала студентів Маріупольської філії

15 студенток Маріупольської філії під керівництвом викладача кафедри образотворчого мистецтва Даніїла Немировського мали можливість відвідати alma mater Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури – під час пленерної практики з 24 по 28 травня. Протягом тижня насиченої програми практики студентки філії відчули свою причетність до єдиної родини НАОМА завдяки теплому і гостинному прийому. Вони дізналися про історію найстарішого в Україні мистецького вишу та ознайомилися з особливостями організації навчального процесу в Академії під час зустрічей з адміністрацією, мали змогу порівняти власні досягнення з досягненнями своїх колег – студентів НАОМА завдяки відвідуванню екзаменаційних переглядів, дізналися багато цікавого щодо методики виготовлення графічних робіт та секретів майстерності реставраторів в процесі відвідування творчих майстерень та спілкування із завідувачами випускових кафедр. Як працює бібліотека, якими прийомами оволодівають студенти під час вивчення пластичної анатомії, як живеться іногороднім студентам у гуртожитку, як функціонують їдальня та легендарний буфет НАОМА, відповіді на ці і багато інших питань дізналися практикантки протягом тижня перебування в НАОМА.

Все це стало можливим завдяки ретельно спланованій програмі візиту і небайдужості всіх організаторів. Тижневому перебуванню в Академії студенток Маріупольської філії передував складний і кропіткий процес підготовки виїзного модуля практики: від ідеї його проведення, висловленої доцентом кафедри графіки І.М. Кириченком, до вирішення низки організаційних та методичних питань адміністрацією філії та базового навчального закладу (директор філії доцент Батичко Г.І., перший проректор НАОМА, професор Яланський А.В.). та розробки програми викладачами кафедри образотворчого мистецтва Маріупольської філії (Немировський Д.С., Массальська Л.О., Макаренко Л.В.) і втілення задуманого в життя з урахуванням всіх застережень і складнощів, обумовлених карантинними обмеженнями.

Відвідування столиці України також дало змогу ознайомитися з особливостями функціонування Національної спілки художників України. Заступник голови НСХУ Чернявський К.В. ознайомив майбутніх професійних художників із завданнями спілки та основними напрямами її роботи.

Ну і родзинкою практики стали екскурсії до музеїв і галерей м. Києва, можливість насолодитися краєвидами столиці, завітати до театрів, зробити ескізи та начерки для майбутніх пейзажів. Студентки повернулися до Маріуполя наповненими враженнями і сповненими планами на майбутнє.

Величезне ДЯКУЮ всім організаторам І етапу практики. Невеличкий фото звіт є наочним підтвердженням результативності проведеного заходу.