Перейти до вмісту

Open call на проєкт «Формула витривалості»

Шановні студенти та викладачі НАОМА!

Наразі до 12 вересня 2024 року триває Open Call для участі в мистецькому проєкті «Формула витривалості» в рамках XVІ платформи культурних ініціатив «Новітні спрямування».

Подати заявку можна за посиланням.

Якщо минулорічний проєкт «Концентрація волі» був присвячений висвітленню мотивації, яка спонукає долати перешкоди на шляху до свободи, то новий проєкт спрямований виявити як українцям вдається триматися щодня та знаходити нові сили для продовження боротьби. Зважаючи на те, що війна триває вже понад 10 років, Україна має свою надихаючу історію адаптації суспільства в умовах війни.

Важливим в цьому сенсі є приклад людей, які не тільки швидко відновлюються від стресових ситуацій, а і можуть використати набутий досвід витривалості для самовдосконалення та розвитку.

Дослідники таких здібностей назвали це феноменом резильєнтності, який загалом вивчається сьогодні не тільки в психології, але і в соціології, екології та навіть економіці.

Резильєнтність може проявлятися в здатності адаптуватися до змін, знаходити нові ресурси для вирішення проблем, зберігати оптимізм і віру в краще майбутнє навіть у найскладніших умовах. На індивідуальному рівні ця якість допомагає людині зберігати психічне здоров’я, розвивати емоційну стійкість та знаходити способи відновлення після стресу або травми.

Сьогодні цей феномен спостерігається як у військових, так і у цивільних. Звісно, кожен має свій індивідуальний досвід витривалості в умовах війни та водночас обмін таким досвідом створює синергію, яка допомагає разом ставати сильніше.

До участі у проєкті приймаються всі види медіа. Подача заявки за посиланням.

Дедлайн подачі заявки: 12 вересня 2024.

Для додаткових питань: [email protected]

Організатори: Центр сучасного мистецтва M17, Національна академія мистецтв України, Інститут проблем сучасного мистецтва.

Партнер: Art Support Fund.

Куратори: Андрій Сидоренко, Ірина Яцик.

Директорка ЦСМ М17: Наталія Шпитковська.

 

Міжнародний відділ НАОМА