Перейти до вмісту

Гірка звістка про непоправну втрату сколихнула колектив Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

Сьогодні, 13 квітня, на сімдесят пятому році життя після тяжкої хвороби відійшов у вічність Володимир Андрійович Чепелик, людина з великої літери, справжній патріот України. Володимир Андрійович заслужив велику пошану і визнання як класик українського мистецтва, багаторічний голова Національної спілки художників України, народний художник України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, професор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

         У цей скорботний день розділяємо невимовний сум і тугу його близьких і рідних. Світлий, добрий спомин про Володимира Андрійовича Чепелика назавжди залишиться в серцях тих, хто його знав, любив і поважав, хто жив і працював поруч із ним, кого він навчав.       Як він любив своїх учнів у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури, допомагав кожному студенту, випускнику і колезі. Як і багато інших колег-художників, я  повсякчас відчував його турботу і міг покластися на його підтримку. Для мене він був учителем,  мудрою і щирою людиною, яка не втрачала гідності ні при яких обставинах.

         Скільки ще було планів і сподівань. Скільки розпочатих проектів і перспектив. Але невблаганна доля забрала його у розквіті творчих сил і натхнення.      

         Сумно, що нас покинув справжній незаперечний авторитет від мистецтва. 

         Висловлюю щирі співчуття з приводу непоправної втрати дружині, сину і онукам Володимира Андрійовича.

         Вічна і світла пам’ять…

 

 

 

В.о. ректора НАОМА                                                                   Остап Ковальчук