Перейти до вмісту

КОНКУРС НА УЧАСТЬ У РЕЗИДЕНЦІЇ “СІЛЬСЬКИЙ УРБАНІЗМ” ДО 27 ЖОВТНЯ 2024

Сектор: культура
Тип: резиденція
Кінцевий термін подачі заявок: 27 жовтня 2024
Початок резиденції: 20 листопада 2024
Місце: Авіньйон, Франція

В рамках проєкту Pavilion of the Future: Rebuilding and Resilience Український інститут спільно з Repair Together оголошують відкритий конкурс для українських архітекторів, урбаністів, соціологів, дизайнерів, науковців (список невичерпний) на участь у колективній резиденції “Сільський урбанізм”, що проходитиме з 20 листопада по 04 грудня 2024 року в Авіньйоні, Франція.

Метою резиденції є спільна робота над концепцією трансформації будівлі закинутої радянської школи в селі Лукашівка Чернігівської області у багатофункціональний простір. У Лукашівці, як і в багатьох інших селах, радянські часи залишили після себе численні установи, але нині всі вони не функціонують через політичні та економічні обставини, а також бойові дії.

Резиденти повинні спільно визначити, яких соціальних, культурних чи адміністративних установ потребують жителі села та запропонувати концепцію перобладнання закинутої радянської школи у простір де будуть розміщені: пошта, медпункт, бібліотека чи, можливо, тенісний клуб. Результатом резиденції має бути концепція багатофункціональної будівлі в селі (плани, розрізи, сценарне планування, візуалізації, колажі та будь-які інші матеріали, які учасники захочуть додати для презентації свого проєкту).

Дедлайн подачі заявок – 27 жовтня 2024 року.

Посилання на заявкуhttps://docs.google.com/…/1FAIpQLSeQucuvbhmvaR…/viewform

Деталі резиденції:

У першій половині листопада, командою repair together, буде організована дводенна поїздка до села Лукашівка з метою знайомства резидентів з селом та його мешканцями.

  • З 20 листопада по 4 грудня 2024 року в Авіньйоні у Франції відбудеться резиденція, що передбачає лекції, консультації з українськими та французькими експертами.
  • 4 грудня відбудеться подія-закриття, презентація візуалізації розробленої ідеї проєкту в Авіньйоні.
  • 5 грудня участь у круглому столі в Парижі на тему відбудови та стійкості, презентація візуалізації розробленої ідеї проєкту.

За результатами конкурсу буде обрано 5 резидентів, котрим буде надано:

  • стипендія у розмірі 700 євро
  • покриття транспортних витрат
  • проживання

! Обов’язкова умова участі у конкурсі: наявність ФОП 3 групи.

Проєкт «Pavilion of the Future: Rebuilding and Resilience» реалізується La Manufacture collectif contemporain та Ukrainian Institute – Український інститут за підтримки фонду IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives., Trans Europe Halles та Malý Berlín і співфінансується програмою ZMINA: Rebuilding, створеною за підтримки Європейського Союзу в рамках спеціального конкурсу проєктів для підтримки українських переміщених осіб та українського культурного і креативного секторів.

Міжнародний відділ НАОМА