Перейти до вмісту

Диджиталізації культурної спадщини та архівних пам’яток. Зустріч з Іриною Глік

Запрошуємо аспірантів, студентів усіх, кому цікаві питання організації проектів із диджиталізації культурної спадщини та архівних пам’яток – на зустріч з Іриною Глік (Пенсильванський Університет, США).

Ірина Глік зацифровувала матеріали Вільної бібліотеки Філадельфії та працювала диджитал-архіваріусом Університету Пенсильванії, експерт УКФ (2021 рік). Проходила стажування в культурній інституції Print Center, ініціювала виставку українських фотографів в рамах щорічної міської арт-ярмарки Fairmount Avenue Arts Crawl (Філадельфія). В її доробку – 63 проекти для цифрових колекцій бібліотеки Фрі Лайбрарі, Пенсільванського університету – серед яких: робота з першим виданням Шекспіра, мініатюрами з рукопису, старовинними перськими картинами та дерев’яними книгами та інші проекти, дагеротипами Є.А.По, щоденниками Дікенса та багато інших.  

На зустрічі поговоримо про актуальні питання щодо особливостей організації та реалізації проекту із зацифрування архівів та рідкісних книг США, а також про організацією цифрового доступу до Централізованого фонду користування документами НАФ. Про особливості співпраці з культурними й арт-організаціями та арт-конкурси.

Зустріч відбудеться онлайн 5 травня 2021 р. о 18.00.

Посилання на зустріч: https://meet.google.com/pfq-nynd-cvz

Модератори: Озірна Олена, Андрес Ганна